Domaine de Mortiès

IMG_0245Thanks to an invitation for a dinner near Pic Saint-Loup, and to Jean-Michel Marin’s availability and [wine] savvyness, I had the rare opportunity to visit and sample from Domaine Mortiès, an organic Côtes du Languedoc – Pic Saint-Loup vineyard and winemaker. Here is a comment on their best wine, the Jamais Content – Pic Saint-Loup from a wine blog:

Un nez très complexe nous est proposé : de l’olive noire, des épices (réglisse) et du fruit (cassis) s’échappent du verre. A l’aération, l’élevage boisé fait son apparition, il lui faudra encore un peu de temps pour être digéré. L’entrée en bouche est volumineuse, les tanins d’une belle facture envahissent le palais. C’est très bien fait et sa potentiel optimal sera atteint dans deux ou trois ans. La réglisse persiste ainsi qu’une note vanillée apportée par l’élevage. Un Pic Saint-Loup aux accents marqués.

The wine is a mixture of  Syrah and Grenache. With indeed a very round early taste, a tanic structure and a lasting after-taste. Forecasting a great wine within a few years.

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